Spirituelt transformasjonsretreat i Valldal, Geiranger, våren 2019

Valldal retreat Liv Wassum


Hvordan livsbelastninger og stress kan transformeres til indre ro, klarhet og balanse.


Opplevelser, læring, healing, utvikling, inspirasjon, spiritualitet, meditasjon, stillhet og samvær i storslått natur på eventyrgården ”Meretes garden”.
Tur til seter og mating av ørn! 

Fokuset vil være på mulighetene og potensialet hvert enkelt menneske besitter, og de ulike metoder og retninger som i dag er tilgjengelige for å transformere det som ikke gjør oss godt. Dette fordi livet er så utrolig mye MER – rikere, dypere, større, vakrere – enn hva vi til vanlig har kontakt med. 

Til tider synes livet å være overveldende, kaotisk og vanskelig. Valg skal tas, fortiden innhenter oss og gamle mønstre repeteres, og fremtiden kan virke truende. Problemtrancen kan lett ta overhånd.

Det er tider da vi alle trenger å gjøre en RESET - slippe det gamle, vikle oss ut og lage nye "spor".

Å gi seg selv en mulighet til å transformere problemer til muligheter og potensial er en stor gave!
Alternativet vil kanskje være å fortsette i samme gamle spor, enda noen år...
Det finnes i dag så mange muligheter – kunnskap, kraft og metoder - som hjelper oss å transformere det negative til noe fruktbart. Og i det vi tolker som problemer ligger det som regel et hav av uåpnede gaver – ny vekst, frihet, kraft, innsikt, kreativt uttrykk osv.

På dette retreatet får du selv erfare og lære hvordan du kan transformere problemer til muligheter. Fordi vi mennesker består av kropp, sjel og psyke - med nær tilknytning til natur og det vi forstår som spiritualitet, dvs den alltid nærværende kilde til energi – vil vi forholde oss til flere sider av oss selv.

Dette er både inspirasjon, selvutvikling, opplevelser, innsikt, utforskning, gullgraving, samvær og eventyr! Og mest av alt blir det hva du gjør det til.

Hvordan vi skal hoppe av den negative karusellen og grave opp vårt indre gull er essensielt i dette retreatet.  Her blir det ikke krav om resultater, det er du selv som styrer, i ditt eget tempo. 

Du vil lære noe om

Meditasjon, healing, sjamanisme, alkymi, bevisstgjøring, mental trening, kommunikasjon, relasjoner, spiritualitet, systemoppstilling, energiøvelser, kundalini og medisinhjulet - og viktigst av alt - mer om deg selv.

Program

Vi tilbyr et bredt spekter, fordi det er det vi i sannhet er! Fra det mentale og intellektuelle – til lekenhet og kreativitet – til følsomhet, sanselighet, stillhet – natur og grounding - til selvet og livets åndelige aspekt.
Dagene starter med meditasjon og samtale hvor du deltar i den grad du selv ønsker.  Vi kommer også til å legge inn fast tid for energi- og kundaliniøvelser.  Det blir ord for dagen, rikelig med tid til deg selv, natur, stillhet og kontemplasjon. Og hver dag gjennomgår og utfører vi en transformasjonsøvelse/-teknikk. Om kveldene samles vi for felles trommereise. Og vi skal på setertur, og ut på fjorden og mate ørn sammen med bygdas prest!

*Stillhet og kontemplasjon
*Meditasjon, energiøvelser og nærvær
*Lekenhet, utforsking, kreativt uttrykk
*Naturen som helbreder og veiviser
*Bevissthet og mental trening
*Systemoppstilling, medisinhjulet
*Sjamanske ritualer, healing og trommereiser
*Samtaler, foredrag og samvær

Valldal retreat Liv Wassum
Retreat Valldal Liv Wassum Førsteklasses innredning i store telt av økologisk bomull
Valldal retreat Liv Wassum Vakre Valldal
Retreat Valldal Liv Wassum Et av kursrommene i tilknytning til stort glassdrivhus


Sted

Vi skal være på den eventyrlige gården ”Meretes garden” i Valldal (en fjordarm til Geirangerfjorden) på Sunnmøre.
Dette er et vakkert og majestetisk stykke norsk natur, og Meretes garden er en opplevelse i seg selv. Hun skriver selv på siden www.meretesgarden.no:  ”Helsefarmen Meretes Garden har ei unik beliggenheit i jordbærbygda Valldal, kjent for sine majestetiske fjell, ei brusande elv med mektige fossefall, og den djup blå Norddalssfjorden. Midt i UNESCO Verdsarvområdet Geirangerfjord. Den vakre naturen er sjølve hjartet og pulsen i helsefarmen Meretes Garden. Her finn du ein meditativ japansk zenhage, og urte- og grønsakshage. Ein sti fører deg frå hagane til eit fredeleg lite villniss av eit naturområde rundt den vakre elva Valldøla. Staden er som skapt for å halde spennande kurs, workshops og retreats.”
Her er det fellesrom, meditasjonsrom, badstu, et stort glassdrivhus med  hvor mye av aktiviteten vil foregå og med kursrom vegg-i-vegg,  en 200 kvm japanske hage som er grønn hele året, stillerom med peis og vakker usikt, karpedam og mye mye mer.

 Praktisk informasjon

Merete lager middag til oss, mens frokost og lunsj må vi samarbeide om mht tilberedning og på- og avdekking. Transport kommer i tillegg.
Du kommer dit med bil, fly til Vigra, buss eller tog. Trollstigen er åpen så veldig fint å ta toget dit. Ellers fly til Vigra og buss til Valldal.
Se info på http://meretesgarden.no/kontakt/.
Overnatting foregår primært på svanemadrasser med dundyner og ullpeldd i store telt, innredet som førsteklasses hotellrom. Teltene er av beste økologisk bomull som regulerer temperaturen godt og er vanntette, plassert på tregulv med egen platting foran.  Det finnes også overnattingsplasser innom hus.  All matlaging foregår i hovedhuset. Her er også fellesrom.  

Kursholder

Liv Wassum er kursholder på dette retreatet. Mer info her på siden "OM".

Påmelding og info

Til kursholder, Liv Wassum, tel 9962 5546, wassum@online.no. Ved påmelding betales et depositum på kr 2500 til konto 5081.07.08635.

Valldal retreat Liv Wassum Stor japansk have, karpedam, badstue, stillerom mm...